Preskočite na sadržaj

MONOLITH – nova dimenzija hlađenja i zamrzavanja

Nova dimenzija hlađenja i zamrzavanja

Linija Monolith označava novu generaciju ugradnih frižidera i zamrzivača. Temelj je u više od 60 godina inovacije i nemačkom inženjerskom umeću te postavlja nova merila pri čuvanju svežih namirnica.

Izuzetan kvalitet. Bezvremenski dizajn. Jedinstvene inovacije. Na području hlađenja i zamrzavanja marka Liebherr širom sveta je sinonim za izuzetne proizvode sa širokim asortimanom.
Porodično preduzeće godišnje proizvodi više od 2,1 miliona frižidera i zamrzivača za upotrebu u domaćinstu i industriji. Svaki pojedinačni uređaj se razvija i proizvodi sa željom da bude najbolji na svetu.

Kvalitet

Liebherr kao jedno od vodećih preduzeća u svetu proizvodi frižidere i zamrzivače premium klase. Visokokvalitetni materijali i komponente ne garantuju samo neuporedivu pouzdanost proizvoda, već i jedinstven dizajn.

Već se u procesu proizvodnje temeljno ispituju kvalitet i funkcionalnost svakog uređaja. Osim toga, Liebherr trajno radi na daljim poboljšanjima. Preduzeće stalno investira u istraživanje i razvoj proizvoda, koji ispunjavaju najviše standarde, a takođe premašuju zahteve i očekivanja kupaca u pogledu kvaliteta.
Pritom se svi uređaji proizvode uz pridržavanje najveće međunarodne norme kvaliteta ISO 9001, a osim toga zadovoljavaju i međunarodnu normu o zaštiti životne okoline ISO 14001. Pored toga, preduzeće Liebherr ispituje svaki novi proizvod u zvučnim komorama kako bi osigurali najniži mogući nivo buke. Zbog toga ti uređaji spadaju u najtiše na tržištu. Ćutanje nije uvek zlato – ponekad je to i plemeniti čelik.

Fleksibilne prednosti

Svaki uređaj iz linije Monolith opremljen je FlexSystem-om. Ovim korisnički prilagođenim sistemom hrana se sortira i čuva u omiljenoj fioci sa tehnologijom BioFresh.
Prave prednosti pritom pruža sistem rasvete InfinityBeam: uz pomoć LED rasvete sve fioke sa tehnologijom BioFresh osvetljene su jasnim svetlom, čak i kada su zatvorene. Na taj način oba detalja u svakom trenutku omogućuju savršen pregled.

 

Jednako sveže kao prvog dana

Princip tehnologije BioFresh je jednostavan: na temperaturi malo iznad 0 °C i podesivoj vlažnosti zdravi vitamini, arome i privlačan izgled namirnica mogu se sačuvati duže nego u dosadašnjim frižiderima. Fioke sa tehnologijom BioFresh opremljene su nezavisnim sistemom za regulisanje temperature i vlažnosti.
U HydroSafe odeljku voće i povrće se na odgovarajući način čuva na visokoj vlažnosti, dok se mesni i mlečni proizvodi najbolje čuvaju u odeljku DrySafe pri niskoj vlažnosti. U zavisnosti od potrebe, oba odeljka mogu se koristiti sa istim podešavanjima. Treća fioka u liniji Monolith je još jedan korak napred sa odeljkom za ribu i morske plodove Fish&Seafood-Safe: temperatura od –2 °C idealna je za čuvanje sveže ribe i morskih plodova. Pored toga, u fioci je moguće brzo ohladiti pića pa se ona uvek mogu poslužiti hladna.

Izvrstan na svakoj razini

U pogledu svih proizvoda Liebherr pridaje veliku važnost pristupačnosti za korisnika i učinkovitosti. Upravo je zato linija Monolith opremljena visokoučinkovitim sustavom PowerCooling. Osim tehnologija SuperCool i SuperFrost koje brzo hlade ili zamrzavaju hranu, inovativni dizajn Monolitha omogućuje cirkuliranje hladnog zraka u unutrašnjosti. Zbog toga su i namirnice koje se čuvaju u vratima jednako rashlađene kao druge namirnice.

Integrirani filtar s aktivnim ugljenom FreshAir sprječava stvaranje neugodnih mirisa te čisti ulazni zrak da bi sve uvijek bilo tako svježe i privlačno mirisalo kako izgleda.

Dizajn

Gde mogu da pokažem svoj stil i dobar ukus bolje nego u kuhinji? Kuhinja je središte svakog doma, a granice između dela za stanovanje i kuhinje se briše.
Zbog toga su frižideri kompanije Liebherr dizajnerski i životni predmeti. U prilog tome idu brojne nagrade, poput Reddot Design Avard, IF Product Design Avard i Interior Design Avard.
Linijom Monolith Liebherr je najavio novo doba ekskluzivnih i luksuznih frižidera i zamrzivača. Inovativna linija modela koristi jedinstvene elemente dizajna i predstavlja nove dimenzije za ugradne uređaje. Zahvaljujući impresivnoj veličini, jasnim linijama, inovativnim funkcijama i posebno tihom radu, elegantna linija Monolith lako će se uklopiti u bilo koji dizajn kuhinje – danas, sutra i dugi niz godina.

Dovoljan je potez prstom

Iako Monolith ima najnoviju rashladnu tehnologiju, sve u njoj dizajnirano je tako da bude lako i jednostavno za uptrebu. Intuitivna elektronika koja se kontroliše dodirom na 3,5-inčnom ekranu Touch & Swipe koji je osvetljen, jasan i lak za upotrebu.

Svetlosna atmosfera za sva čula

Prava lepota dolazi iznutra. Ovo važi i za Liebherr-ovu liniju Monolith. Iza njegovog tankog modernog dizajna krije se zaista senzualno iskustvo, počevši od besprekorno integrisanog LED bočnog osvetljenja. Podesiva InfinitiLight pruža elegantno i izdržljivo
bočno osvetljenje koje se može individualno prilagoditi i takođe je orijentisano na vreme. Takođe emituje manje toplote. Ovo štiti kvalitet hrane. Budući da su LED diode do 80 odsto energetski efikasnije od konvencionalnih rešenja za osvetljenje. Monolith štedi novac i štiti životnu sredinu.

Kristalno čisti izvor vode u kuhinji

Telo odrasle osobe sastoji se od približno 70 procenata vode. A ona se mora redovno uzimati. Zahvaljujući uređaju za doziranje vode InfinitiSpring na vratima uređaja u liniji Monolith, računi za vodu više nisu problem. Savršeno integrisan dozator vode postavljeno u ravni sa površinom prednjeg dela je uvek tu kada vam zatreba i ostatak vremena je gotovo nevidljiv. I najbolje od svega: pogodan je za staklene posude i čaše gotovo svih veličina. Liebherrov sistem filtracije takođe uklanja zagađivače, tako da u svakom trenutku pruža odličan kvalitet vode.

Dovoljno leda na svakoj zabavi

Automatski ledomat IceMaker iz linije Monolith pravi je magnet za publiku, a u 24 sata daje 1,6 kg filtriranog leda. Ako je aktivirana funkcija SuperFrost, kapacitet proizvodnje dodatno se povećava. Sa fiksnim priključkom creva na dovod vode i zapreminom od 1,8 kg filtriranog leda sigurno neće nedostajati.
Tehnologija NoFrost zamrzava namirnice cirkulacijom hladnog vazduha koji otklanja višak vlage. Na taj način u zamrzivaču uvek nema leda, a namirnice više ne mogu akumulirati led. Odleđivanje je stvar prošlosti!

Snaga se krije u tišini

Linija Monolith takođe impresionira posebno tihim radom. Ali tišina nije nedostatak, već naprotiv. U zavisnosti od veličine, nosivost graničnika vrata u liniji Monolith iznosi do 36 kg. Monolith je čvrst kao stena koja podržava sve sadrđaje. Graničnici omogućavaju ugao otvaranja od 115 ° i zatvaraju se nezavisno pod uglom od 30 °. Zahvaljujući integrisanom sistemu prigušivanja bez napora SoftSistem, zalogaj u ponoć neće probuditi porodicu.

 

Nisu svi zamrzivači jednaki!

Jedinstveni dizajn našeg zamrzivača omogućava slobodno kretanje hladnog vazduha, održavajući tako konstantnu temperaturu za optimalno skladištenje hrane i eliminišući nakupljanje mraza. Monolith nudi mnogo prostora u
vratima kao i inovativne police zamrzivača. Providne police u vratima zamrzivača mogu se pojedinačno podesitii kako bi pružili dovoljno prostora za predmete male i srednje veličine. Na taj način unutrašnje police ostaju slobodne za veće namirnice. Pored toga, integrisana obloga vrata od nerđajućeg čelika osigurava ravnomerniji efekat hlađenjai pritom izgleda elegantno!

Zaista velik – iznutra i spolja

Robusne i elegantne police za vrata nude više prostora i fleksibilnosti. Tako se na vrata mogu staviti čak i velike boce i ambalaža višelitarskih napitaka. To ostavlja police za odlaganje sigurnosnog stakla u unutrašnjosti bez ostalih namirnica – od posudica sa predjelima do sveže pripremljenih salata u velikim posudama. Pošto su police za odlaganje podesive po visini omogućavaju veću fleksibilnost prilikom skladištenja namirnica u zatvorenom i na vratima, raspoloživi prostor može se još bolje iskoristiti.

Ledeno hladan i promišljen

Iz godine u godinu, hiljade tona hrane propada zbog oštećenja usled smrzavanja, temperaturnih promena i drugih problema sa čuvanjem. Monolith-ov sistem FrostSafe ima uklonjive zatvorene fioke za zamrzavanje koje štite smrznutu hranu od neželjene razmene vazduha gde nema gubitka hladnog vazduha kada se vrata otvore. Pored toga, FrostSafe fioke su providne i imaju teleskopske vođice, što omogućava savršenu vidljivost sadržaja.
 

Linija proizvoda

ECBN 9471

Šifra proizvoda: LI0901004

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Tip
Energetski razred E
Neto zapremina (l) - Ukupno 412
Neto zapremina (l) - Hladnjak 267
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 146
Klimatska klasa SN-T (od +10°C do +43°C)
Napon (V) 220-240
Ostalo Vizualno i zvučno upozorenje u slučaju smetnji, SoftSystem zatvaranje vrata

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje Led svjetleći panel s obje strane
Polica za boce Integrirana polica za boce
Ostalo PowerCooling, SuperCool

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 2
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.4
Zapremina posude za led (kg) 3
Ostalo NoFrost, FrostSafe

ECBN 9673

Šifra proizvoda: LI0901008

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Tip
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 510
Neto zapremina (l) - Hladnjak 326
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 184
Klimatska klasa SN-T (od +10°C do +43°C)
Napon (V) 220-240
Ostalo Vizualno i zvučno upozorenje u slučaju smetnji, SoftSystem zatvaranje vrata

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje Led svjetleći panel s obje strane
Polica za boce Integrirana polica za boce
Ostalo PowerCooling, SuperCool

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 2
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1,4
Zapremina posude za led (kg) 3
Ostalo NoFrost, FrostSafe

ECBN 9671

Šifra proizvoda: LI0901006

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Tip
Energetski razred D
Neto zapremina (l) - Ukupno 514
Neto zapremina (l) - Hladnjak 330
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 184
Klimatska klasa SN-T (od +10°C do +43°C)
Napon (V) 220-240
Ostalo Vizualno i zvučno upozorenje u slučaju smetnji, SoftSystem zatvaranje vrata

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje Led svjetleći panel s obje strane
Materijal polica Staklo
Polica za boce Integrirana polica za boce
Ostalo PowerCooling, SuperCool

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 2
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 3
Ostalo NoFrost, FrostSafe

EKB 9671

Šifra proizvoda: LI0901003

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred E
Neto zapremina (l) - Ukupno 542
Neto zapremina (l) - Hladnjak 307,2
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
BioFresh pretinci 2
Podesivi BioFreshPlus pretinci 1
Materijal polica Staklo
Oprema pretinaca u vratima Premium
Ostalo Hlađenje cirkulacijom hladnog zraka, PowerCooling, SuperCool

EKB 9471

Šifra proizvoda: LI0901002

Ertawards 2020

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred E
Neto zapremina (l) - Ukupno 440
Neto zapremina (l) - Hladnjak 249,7
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
BioFresh pretinci 2
Podesivi BioFreshPlus pretinci 1
Materijal polica Staklo
Oprema pretinaca u vratima Premium
Ostalo Hlađenje cirkulacijom hladnog zraka, PowerCooling, SuperCool

EGN 9671

Šifra proizvoda: LI0902004

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 564
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 564
Napon (V) 220-240

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 3.5

EGN 9471

Šifra proizvoda: LI0902003

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 457
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 457
Napon (V) 220-240

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 3.0

EGN 9271

Šifra proizvoda: LI0902002

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 352
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 352
Napon (V) 220-240

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 2.4

EGN 9171

Šifra proizvoda: LI0902001

Ertawards 2020

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući čelik (SmartSteel) / Nehrđajući čelik
Energetski razred F
Neto zapremina (l) - Ukupno 245
Neto zapremina (l) - Zamrzivač 245
Napon (V) 220-240
Ostalo SoftSystem zatvaranje vrata

Zamrzivač

Otapanje Automatsko
Osvjetljenje LED
Broj ladica 3
Ledomat Ledomat sa fiksnim priključkom vode
Proizvodnja kockica leda / 24h (kg) 1.6
Zapremina posude za led (kg) 1.8

EWT 9275

Šifra proizvoda: LI0903002

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući Čelik (SmartSteel) - staklo / Nehrđajući čelik
Energetski razred G
Neto zapremina (l) - Ukupno 320
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Osvjetljenje LED svjetleći stup
Materijal polica Aluminij/bukva
Ukupno polica za vina 9
Izvlačive teleskopske police za vina 9

EWT 9175

Šifra proizvoda: LI0903001

Karakteristike

Materijal i boja vrata / kućišta Nehrđajući Čelik (SmartSteel) - staklo / Nehrđajući čelik
Energetski razred G
Neto zapremina (l) - Ukupno 232
Napon (V) 220-240

Hladnjak

Osvjetljenje LED svjetleći stup
Materijal polica Aluminij/bukva
Ukupno polica za vina 9
Izvlačive teleskopske police za vina 9

Gemma.hr koristi kolačiće (engl. cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Saznajte više