Preskočite na sadržaj

Tehnologija i funkcije pećnica

DCT – Dynamic Cooking Technology

SoftSoft – ova funkcija je pogodna za rad na srednjim temperaturama. Prikladna je za osjetljivo pečenje ili sporo pečenje radi očuvanja organoleptičkih svojstava hrane.


EasyLow-power (1500W), pogodna je za široku paletu jela. Vrijeme pečenja je duže nego kod ostalih funkcija, ali optimalna raspodjela temperature u kombinaciji s ograničenom potrošnjom jamči odličan rezultat.


PizzaPizza – osobita kombinacija različitih grijača koncentrira visoku temperaturu u donjem dijelu pećnice. Funkcija pogodna za pečenje na jednoj razini, svih jela koja zahtijevaju toplinu na dnu poput pizze. Pečenje je brzo, a rezultat zajamčen.


FriendlyFriendly – funkcija idealna za one koji rade prve korake u kuhinji. Ravnomjerna raspodjela topline, dobivena kombinacijom DCT i konvencionalnih grijača, omogućuje jednostavnu pripremu raznih vrsta jela.


FoehnFoehn – kombinacija DCT tehnologije i tradicionalnih grijača stvara postupnu raspodjelu topline, pretežno prema gornjoj polici. Idealno za pripremu većih količina hrane na 2-3 razine.


All inAll in – ova funkcija na drugačiji nači koristi sve grijače u pećnici, tradicionalne i DCT. Za razliku od Foehn funkcije, toplina se koncentrira prema dnu. Idealno za pečenje na 4 razine.


BoosterBooster – vrlo snažna funkcija koja iskorištava booster učinak DCT-a. Idealno za brzo postizanje visoke radne temperature, pogodno za tradicionalno pečenje velikih komada mesa.


SunnySunny – tradicionalni gornji i roštilj grijač potpomognuti DCT-om. Toplina se generira samo u gornjem dijelu pećnice i ravnomjerno zagrijava vanjsku površinu hrane. Pogodno za pečenje mekih odrezaka ili sitnih komada mesa.


Staticni DCTStatični DCT – funkcija idealna za sve tradicionalne recepte, bilo da se radi o kruhu, kolačima ili pečenju.


DCT potpomognutoDCT potpomognuto pečenje – omogućuje brzo i ujednačeno pečenje, idealno za složence, pite kolače ili pečenja. Također korisno za kuhanje na dvije razine, bez miješanja mirisa i okusa.


DCT ventilatorDCT grill sa ventilatorom – toplina se generira iz roštilja i distribuira pomoću stražnjeg ventilatora. Idealno za pečenje mesa i veće peradi.


DCT grillDCT grill – koristi samo gornji grijač i idealna je za tostiranje kruha ili kad je potrebno zapeći meso ili ribu.


Pećnice

A razredKlasa “A” energetske učinkovitosti – projektna rješenja pećnica Franke potpuno su u skladu sa europskom normom o potrošnji električne energije. To znači da manju potrošnju električne energije, veću efikasnost u radu i kao rezultat – puno manje utjecaja na okoliš.


Hladna vrataHladna vrata – vrata pećnice sastavljene od aluminijske strukture sa 2,3 ili 4 termo stakla, ovisno o modelu. Termoreflektirajući kristali u strukturi stakla i razmak između staklenih ploča stvaraju termičku barijeru koja se opire izlasku topline. Rezultat su hladna vrata bez opasnosti za korisnika.


Multifunkcijska pecnicaMultifunkcijska pećnica – Franke gama pećnica sadrži modele sa 5, 6, 7, 8, 9, i 12 funkcija za optimalne učinke pečenja.


Tangencijalno prozracivanjeTangencijalno ventiliranje – snažan ventilator u stražnjem dijelu pećnice stvara prisilno kretanje zraka u duploj stijenki između samog prostora za pečenje i vanjske oplate. Takvo strujanje istodobno hladi vanjsku oplatu, staklo vrata i upravljačku ploču te stvara termičku barijeru koja zadržava toplinu unutar pećnice, a stijenke i vrata nisu opasni za korisnika.


Klasicno pecenjeKlasično pečenje – grijači smješteni u gornjem i donjem dijelu pećnice stvaraju temperaturu koja se rasprostire prirodnom cirkulacijom. Pogodno je za sve vrste namirnica za tradicionalan način pripreme.


Pecenje gornji grijacPečenje sa gornjim grijačem – idealno za završni dodir jelu i dobijanje korice i zlatne boje.


Pecenje donji grijacPečenje sa donjim grijačem – temperatura se razvija u donjem dijelu pećnice. Za pečenje tvrdih komada mesa.


Pecenje grillPečenje na žaru – otvoreni gornji grijač (grill) poput roštilja peče meso, ribu ili tostira kruh…Namirnice se peku isključivo direktnim prijenosom topline.


Turbo grillTurbo žar – učinak sličan kao i kod pečenja na žaru uz dodatno, prisilno strujanje vrućeg zraka pomoću ventilatora na zadnjoj strani. Pogodno za pileća ili pureća pečenja i općenito veće komade mesa. Savršena korica.


Klasicno ventilatorKlasično pečenje uz pomoć ventilatora – gornji i donji grijač stvaraju toplinu, a prisilnim strujanjem zraka ona se ravnomjerno raspoređuje po cijelom prostoru pećnice. Pogodno za pečenje na više razina.


Gornje ventilatorPečenje sa gornjim grijačem uz pomoć ventilatora – kombinacija gornjeg grijača i ventilatora omogućuje zlaćenje hrane po gornjem dijelu. Predlaže se kao završna funkcija kod pripremanja npr. složenaca, musaka, lazanja i sl.


Multy PowerPečenje Multy Power – funkcija koja objedinjuje pečenje vrućim ventiliranim zrakom (zadnji grijač) i parcijalni rad gornjeg i donjeg grijača. Uza sve pogodnosti pečenja ventiliranim zrakom (ravnomjerna distribucija topline) za brzo i ravnomjerno pečenje. Idealno za namirnice koje zahtjevaju dubinsko pečenje uz zadržavanje hrskave korice izvana.


Vruci zrakPečenje vrućim ventiliranim zrakom – stražnji okrugli grijač i ventilator omogućuje optimalnu fleksibilnost pečenja i izuzetu distribuciju toplinu. Vrući zrak koji ravnomjerno kruži unutrašnjošću pećnice smanjuje vrijeme pripreme. Idealno za pripremu različitih namirnica na 2 ili 3 razine istovremeno bez miješanja okusa i mirisa.


Master cookingMaster Cooking – istovremeno su uključeni žar, kružni grijač, donji grijač i ventilator.


Soft cookingSoft Cooking – funkcija kuhanja na niskoj temperaturi uz najravnomjerniju raspodjelu temperature.


Quick cookingQuick Cooking, brza priprema – razvija se snaga od 2805W u kombinaciji gornjeg, donjeg i kružnog grijača. K tome, ventilator pridonosi ravnomjernoj raspodjeli topline unutar pećnice. Najčešće se koristi za brzo postizanje zadane temperarute, a potom se prebacuje na željeni način pečenja.


OdmrzavanjeOdmrzavanje/dizanje tijesta/ brzo odmrzavanje/ održavanje temperature – nezagrijani zrak sobne temprature cirkulira u pećnici i učinkovito i prirodno odmrzava i najosjetljivije namirnice, čak i veće komade. Na pećnicama sa ovom funkcijom ne postoji poseban indikator; potrebno je podesiti temperaturu na na “0” i uključiti klasično pečenje pomoću ventilatora.


Pyro CleanPyro clean – piroliza, novi sustav samočišćenja kod Franke pećnica. Pećnica se čisti posebnim programom pri kojem se ostaci hrane, nečistoća i masnoće karboniziraju na visokoj temperatru te padaju na dno pećnice. Nakon toga se jednostavno pokupe vlažnom krpom bez struganja i bez upotrebe deterdženata i abrazivnih sredstava.


Razanj grillRažanj sa žarom – postiže se zapečena hrskava površina, a meso unutra ostaje mekano i sočno.


Menu completoProgram komletan jelovnik – ekskluzivni Franke program koji automatski priprema kompletan meni od 4 jela za manje od sat vremana.


WellnessProgram Wellness – automatizirani recepti za pečenje na prirodan način i bez dodatka ulja, masti ili sličnih dodataka.


Knjiga recepataKnjiga recepata – elektronski programator automatski upravlja izborom preko 50 predprogramirani recepata.


Tradicionalni receptiTradicionalni recepti – najznačajniji recepti tradicionalne talijanske kuhinje predprogramirani su u pećnici za vaš potpuni užitak.


Termo sondaTermo sonda – spojena sa termostatom grijača odrđuje potrebne temperature za spravljanje namirnica u ovisnosti o samoj namirnici.


Pizza PlusProgram pizza plus – program optimiziran za pečenje pizze. Možete peći do 4 pizze istodobno, a gotove su za manje od 13 minuta.

Gemma.hr koristi kolačiće (engl. cookies). Nastavkom korištenja stranica slažete se s upotrebom kolačića. Saznajte više